KliK duLu tgk barang2 BaRu

Hantu Kak Limah Balik Rumah 2010

Posted by Mimays_Dhom

Aduh....lepas sahaja tengok cerita ni dengan abang angkat aku sekeluarga,ada sahaja benda menghalang aku dari nak tulis komen mengenai cerita arahan mamat khalid ini.
Cerita ni lebih menarik dari cerita estet arahan mamat khalid sebelum ini..kalau sebelum ni Kampung Pisang dilanda dengan masalah zombie, kali ini bukan zombie...tetapi HANTU.
Cerita yang melucukan hati dengan gandingan mantap antara semua pelakon seperti Awie, Johan Raja Lawak, Soffi Jikan...memang pecah perut tengok cerita ini.
Memang full house masa tengok cerita ni...agak depan juga la duduk masa tengok cerita ini.
Saksikan bagaimana Kak Limah Balik Rumah dia..enjit-enjit semut,siapa sakit naik atas...


rating : 4/5 bintang

Aku Tak Bodoh 2010

Posted by Mimays_Dhom

Cerita yang diambil dari filem Im not stupid too cerita dari singapura.
Cerita ni rasanya perlu ditonton oleh semua ibu bapa & anak-anak. Ibu bapa perlu memhami bagaimana cara kehidupan anak-anak meraka sekarang. Bukan hanya pendapat ibu bapa sahaja yang betul, pendapat anak-anak dibiarkan beitu sahaja.
Banyak moral dalam cerita ini dan apa yg trjadi kepada sesuatu keluarga pada zaman sekarang ini. Disyorkan satu keluarga menyaksikan jalan cerita ini, baru satu keluarga dapat memahami antara satu sama lain. Ingat jalan cerita ini serius sahaja dari mula, rupanya ada setiap unsur. Pasti akan terhibur menyaksikan cerita ini.



Rating : 4/5 bintang

The Chronicles of Narnia : The Voyage of The Dawn Treader 3D 2010

Posted by Mimays_Dhom

Kepada sesiapa yang telah menyaksikan The Chronicles of Narnia : The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005) dan The Chronicles of Narnia :Prince Caspian (2008), anda pasti tidak akan melpaskan peluang menyasikan cerita terbaru The Chronicles of Narnia : The Voyage of The Dawn Treader 3D (2010).
Pada cerita-cerita The Chronicles of Narnia sebelum ini melibatkan 4 orang adik beradik dalam pengembaraan mereka dalam kerajaan Narnia, kali ini hanya melibatkan 2 orang sahaja adik beradik iaitu Edward dan Lucy serta sepupu mereka di dunia Narnia. Watak abang dan kakak mereka hanya muncul seketika sahaja dalam filem Narnia yang ke3 ini. Rasa sedikit kecewa menyaksikan filem ini dalam 3D, kerana tak nampak banyak perbezaan pun
 


Rating : 3/5 bintang

Bruce Lee My Brother 2010

Posted by Mimays_Dhom

Cerita ini xmcam xerita brice lee yg sblm ni kita tgk
Cerita kali ini cerita sbnr yg blm dtygkn lagi...cerita asal yg dcerita oleh keluarga bruce lee sndri iaitu adk lps dya.
cerita slh silah kuarga bruce lee sbnrnya.
agak bangga jg ngan watak pelakon bruce lee ni,bc lam paper kta bdrah org mlysia xslah.
mmg kuarga bruce lee bdrah seni dr zman perang dlu lagi.



Rating : 3.5/5 bintang

Rapunzel 3D 2010

Posted by Mimays_Dhom

Cerita tuk kanak2 pd akhir tahun 2010..
sperti kita tahu cerita dongeng rapunzel ms kita kecik2 dlu...kali difilemkan dlm 3D,kali lbh menarik lagi jln cerita dri sblm ni.
ms tgk cerita ni....rmai bdk2 ngan parent depa ja,awek2 tu da la jg tgk cita ni.
aku pun dh mcm bdk2 ja ms tgk cita ni....tangan xduk diam kira nk pegang ms tgk 3D cita ni tapi aku cover2 la. tak mcam bdak kt dpn ngn tepi aku....smua tangan duk nk tgkap ja,hehehe. watak kuda ngan sumpah2 tu yg bt filem ni lg mnarik.



rating : 4/5 bintang

Ngangkung 2010

Posted by Mimays_Dhom

Cerita komedi yang sesuai tgk oleh smua ank beranak..
xseram...kelakar ja,lakonan mantap dari pelakon.
banyak moral dlm cerita ni...moral utama jgn brjudi ngan no ekor la.
lakonan shazzy sam kali ni xdpt trik aku mcm cerita2 sebelum ni yg bt aku gelak dlm wyg cam nk pecah prut.
cerita ni da smua unsur la....kelakar,sdih pun da,hppy pun da.
tapi aku xsabar nk saksikan cerita lakonan shazzy sam dlm KONGSI thn depan...memang pecah prut plk filem tu.



rating : 3.5/5 bintang

Harry Potter : The Deathly Hollows Part 1

Posted by Mimays_Dhom

Kepada penggemar HP (tmsuk aku sndri),pasti tidak akan ketinggalan menyaksikan HP ke 7 part 1 ni. Pelakon2 ni belakon dr depa kecik smpai la depa dh dewasa skg..dh cam sebati ja ngn karektor diberi.
Tapi ini pndapat dari aku sndri la...cerita HP ni best dr mula smpai HP ke 5 ja bgi aku...pastu dh rsa cam LAME ja..
Aku harap part 2 tuk HP ke 7 ni akan membuat aku tidak hampa tgk kt wayang.


Rating : 3/5 bintang

ESTET 2010

Posted by Mimays_Dhom

Cerita arahan mamat khalid...tp cita ni xdpt smbutn lgsung.
aku p tgk cerita ni ngan kawan2 ingat nk majukan industri filem melayu, tp blik ngan hampa tgk cerita ni.
filem ni kira2 agak cmpuran malay & bolywood la gayanya....mcm cerita musikal pun da gak.
klu reliati pnduduk estet cmni aku xtau la.


Rating : 2 / 5 bintang

cek MOHON MAAF la no...

Posted by Mimays_Dhom


Kali ni aku bkn saja stop tulis blog ni....intrnet aku kn potong, so xdpt la nk brkarya...hehehe
ni bru ja p settle byr bil bru2 ni..blh la on9 blik blog ni.
bnyk crita dh aku tgk tp xblh nk update....smlm bru ja p tgk lagi cta bru,hr ni mgkin p tgk lg..
HANGPA smua tggu ya updte crita baru no..

SORRY SANGAT2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BerMinAt..bEli tEruS