KliK duLu tgk barang2 BaRu

PUKUL 4 PAGI

Posted by Mimays_Dhom



               Entri pagi ini tak mengena dengan perkara seram pun, cuma saja nak tulis something kat blog aku..LOL. Orang lain  kalau waktu-waktu begini ada yang lepak dekat mamak sambil tengok bola, ada juga yang bangun sembahyang sunat dimalam hari, ada yang duduk membuta dengan air liur basi...aku pulak masih mengadap lappy aku yang berjasa ini. Sebenarnya ada idea nak tulis blog malam ini, tapi bahan yang hendak aku tulis masih tak dapat lagi so....aku postpone ke entri blog aku seterusnya, kat sini aku nak mintak maaf & selamat malam. 

World Of Invention : Battle Los Angeles 2011

Posted by Mimays_Dhom

Sudah lama aku stop post blog, terlalu banyk kerja dan tak dapat nk handle blog dengan belajar. Sorry kepada semua yang duduk ikut blog aku ini. Dua tiga hari sebelum nak tengok cerita ini, aku duduk lepak dekat rumah member main DOTA. Sudah lama aku tak main game ini, memang NOOB gila masa main game ini. Member rumah aku semua sudah tengok cita Hikayat Merong Mahawangsa, aku saja belum tengok. Agak sedih juga la sebagai hantu wayang tak tengok cerita ini, tapi dapat feedback dari member2 yang sudah pergi tengok cerita HMM agak slow aja...aku ambik keputusan tengok cita Battle Los Angeles ini.

KOMEN :
              Lepas tengok cerita ini, bagi aku macam tak logik saja jalan cerita dia sebab aku tak pernah tengok & dengar dalam berita pasal manusia berperang dengan makhluk asing. Aku pun tak tahu macam mana pengarah(Jonathan Liebesman) filem ini dapat idea tentang makhluk asing ini. Jalan cerita agak slow pada awal cerita, tapi semakin lama semakin suspen macam mana nak tengok askar-askar ini survive dengan lawan makhluk asing ini.

PELAKON :
Staff Sargent (Aaron Eckhardt )
Michelle Rodriguez..pangkat dlm filem mcm special force
Ne-Yo ingt pandai nyanyi, berlakon pun boleh
SINOPSIS :
                  Filem ini diadaptasi dari filem lama peperang antara Jepun dengan Los Angeles yang tak pernah wujud, tetapi pengarah filem ini dapat idea pelik dia ganti Jepun dengan taklukan makhluk ke Los Angeles. Saksikan bagaimana satu group askar yang ditugaskan menyelamat orang awam berjaya selamatkan orang awam serta tumpaskan makhluk asing.

TRAILER :


RATING :
BINTANG
SKOP
*****
Memang terbaik & berbaloi tengok
****
Menarik & tidak bosan
***
Biasa sahaja & boleh tahan
**
Mengantuk & bosan
*
Menyesal & rugi duit



*** saja aku bagi..plot cerita yang baik dengan semua unsur perasaan ada.

I Am Number Four 2011

Posted by Mimays_Dhom

Sebelum aku menyaksikan filem ini, aku ada layan filem HAQ filem buatan Malaysia yang orang duduk cakap yang filem ini lebih kurang punya genre iaitu manusia yang memiliki kuasa luar biasa. Hakikatnya memang jauh beza filem HAQ dengan filem IM NUMBER FOUR, dan IM AM NUMBER FOUR lebih terbaik dari semua segi. Bukan nak puji filem luar negara, itu pandangan aku sahaja.

KOMEN :
                  Jalan cerita filem ini agak boleh tahan, terlalu cepat sangat aku rasa semasa menonton filem ini di pawagam. Sekiranya dipanjangkan lagi, aku rasa boleh menarik perhatian semua orang yang melihatnya. Boleh membuat orang ramai mengajak kawan-kawan untuk saksikan filem ini dan memberi komen yang terbaik untuk kawan. Aku berharap sekiranya ada sambungan cerita ini, pengarah filem ini boleh menambah lagi jalan cerita serta aksi kuasa semasa berlawan. Filem ini menarik sebab pelakon filem ini juga agak menyerlah dengan filem baru mereka seperti Teresa dengan filem SORCERESS APPRENTICE, Alex dengan filem seterusnya BEASTLY dan Diana dengan series GLEE. Kalau dapat awek macam awek filem ini memang untung.

PELAKON :
Alex Pettyfer yang semakin menyerlah dengan filem BEASTLY
Diana Agron awek dalam cerita GLEE
Teresa Palmer awek kiut dalam filem SORCERESS APPRENTICE  
SINOPSIS :
                    Cerita ini mengisahkan makhluk asing yang terselamat datang ke bumi dan menjalani hidup seperti manusia. Makhluk asing Planet Lorien yang terselamat ada sebanyak 9 orang, 3 yang pertama terbunuh dengan kejam oleh puak Mogadorians. John Smith(Alex Pettyfer) orang keempat, Mogadorian akan memburu dia selepas kematian ahli Lorien yang ketiga. John Smith selalu melarikan diri dia dari Puak Mogadarian, kali ini dia sudah tekad untuk melawan Puak Mogadarian dengan mencari ahli Lorien yang lain.


Rating :
BINTANG
SKOP
*****
Memang terbaik & berbaloi tengok
****
Menarik & tidak bosan
***
Biasa sahaja & boleh tahan
**
Mengantuk & bosan
*
Menyesal & rugi duit



**** sahaja aku bagi tuk filem ini.

Mechanics 2011

Posted by Mimays_Dhom



Macam-macam berlaku dekat aku beberapa minggu yang lepas, lepas satu datang lagi satu perkara yang menghalang aku untuk menulis blog ini. Habis saja test Mathematic Engineering 3, presentation Professional communication 2, selepas itu demam panas. Test Microcontroller pulak datang masa tengah demam, memang minggu lintang-pukang dengan tak dapat study sebab demam panas. Masalah duit pulak menimpa tengah demam ini, terpaksa la pinjam member nak bayar duit ubat. Macam-macam dugaan yang datang, akhir sekali aku ambik keputusan nak lepaskan semua stress ini dengan tengok wayang filem Mechanic.  
Komen :
              Filem yang mengisahkan seorang perancang pembunuhan seperti kemalangan (Jason Statham) terpaksa membunuh bos dia yang dia anggap sebagai kawan baik dan mentor atas kerana arahan orang atasan. Oleh sebab anak kepada kawan dia ingin membalas dendam pada orang yang bunuh ayahnya (Beb Foster), dia mengambil keputusan untuk mendidik budak tersebut sebagai anak muridnya. Saksikan bagaimana anak kepada kawan dia belajar daripada orang yang bunuh ayahnya. Aksi pembunuhan memang best dalam filem ini, sesuai oleh tontonan 18tahun ke atas.

Pelakon :
Jason Statham

Beb Foster
Sinopsis :
               Filem ini mengisahkan seorang perancang pembunuhan terpaksa membunuh mentornya sendiri. Demi membalas dendam untuk anak mentornya, dia mengambil anak mentornya sebagai murid untuk membunuh orang atasan yang mengarah pembunuhan mentornya. Saksikan bagaimana situasi apabila muridnya tahu pembunuh ayahnya adalah cikgunya sendri. 

Rating :
BINTANG
SKOP
*****
Memang terbaik & berbaloi tengok
****
Menarik & tidak bosan
***
Biasa sahaja & boleh tahan
**
Mengantuk & bosan
*
Menyesal & rugi duit



**** sahaja untunk filem ini, sekiranya lagi banyak aksi mesti boleh mencecah 5*.

MUKA BLOG

Posted by Mimays_Dhom

PostTUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. 

   Aku masih baru dalam dunia blog ini, ini lah  cara untuk aku memperbaiki blog aku yang ada sekarang ini. Sekiranya ada teguran, pesanan atau tunjuk ajar, jangan segan-segan(macam lagu kalau berpacaran) untuk beritahu aku.


" SAYA MAHU DI REVIEW "

Posted by Mimays_Dhom

" AKU MAHU DI REVIEW "  



Salam semua... siapa mahu blog meraka di review ??? Ha.... kalau berminat, anda di kehendaki buat satu entri yang mudah dan patuhi beberapa syarat, antaranya :-

1.  Follow la blog aku..
2. Buat entri dengan header diatas dan tajuk " SAYA MAHU DI REVIEW " dan paste link kedalam ruangan komen blog ini.
Siapa nak join boleh tekan kat banner tu " TAPI " sebelum pukul 7 pagi esok..

1st Experience Watching sport movie without 3D glasses

Posted by Mimays_Dhom

Kalau baca title blog aku kali ini mesti semua follower macam tak percayakan ada pulak wayang yang papar cerita 3D yang tidak perlukan cermin 3D, mesti rasa nak cuba tengok dekat wayang tersebutkan?
Sebenarnya aku bukan tengok wayang kat pawagam, aku pergi tengok perlawan bola sepak persahabatan antara Malaysia dengan Hong Kong dekat Shah Alam secara LIVE dekat stadium. Itu pasal aku cakap tengok filem 3D tampa memerlukan cermin mata 3D, itu kira pengalaman pertama aku juga pergi tengok perlawanan bola dekat stadium. Sebelum ini hanya tengok dekat kaca televisyen saja, banyak juga perbezaan tengok LIVE dekat stadium dengan tengok LIVE dekat televisyen. Antaranya tak ada pengulas sukan yang kita selalu dengar dalam televisyen, terpaksa aku ulas sendiri MATCH malam itu, macam aku yang tak kenal sangat permain Malaysia ini agak terpinga-pinga & selalu tanya member dekat sebelah permain itu nama apa. Susah & ganggu member aku saja duduk hayati filem 3D malam tersebut.

Tiket masuk stadium
Harga tiket masuk stadium lebih kurang harga tiket nak pergi tengok filem 3D dekat pawagam, bezanya kalau tengok filem dekat pawagam kena pilih seat nak duduk tapi masuk stadium nak duduk dekat mana-mana pun boleh asalkan tak ada orang dekat seat yang kita nak duduk.


masuk awal, tak ramai lagi penonton lain
Dah nama pun 1st time masuk stadium, terasa cuak juga la. Lepas tiket dah koyak masa nk masuk ke pintu pagar stadium ada macam penghalang, (kepada sesiapa yang pernah tengok cerita sorceress apprentice time masa peragut nak lari dari david, david telah guna kuasa magic kuncikan penghalang keretapi bawah tanah). Macam itu juga penghalang dekat pintu stadium, aku gambarkan kepada sesiapa yang tak pernah masuk stadium. Sebelum nak masuk penghalang itu ada kotak mesin macam dekat komuter yang selalu kita naik tu, aku dengan selamba masukan tiket dalam mesin itu dengan tidak tengok orang lain pun. Orang sebelah duduk senyum-senyum tengok gelagat aku duduk cuba masukan tiket dalam mesin tersebut tak boleh-boleh. Member aku dekat belakang tepuk dahi sambil ketawa kata dekat aku yang mesin itu dah guna dah sekarang & dia suruh tolak saja penghalang tu (malu juga dekat awek-awek yang duduk senyum dekat aku tadi, ingat dia orang senyum nak mengorat aku..adoiyai).


Kejap saja dah ramai orang dalam stadium siap bsing-bising lagi
Masa awal-awal masuk dalam stadium tadi dengar SLOW-SLOW saja bunyi hon sorakan dari luar stadium, sekarang bila ramai yang sudah masuk stadium dah beli hon dekat luar tadi semua duduk bunyikan..riuh gila dalam stadium. Tambah pulak dengan sorakan kelab Malaysia, lagi riuh-rendah dalam stadium Shah Alam, macam sorakan mereka lakukan untuk naikan semangat pemain-pemain Malaysia.


GOALLL!!!!!
Taniah Malaysia dengan kemenangan 2-0 dengan Hong Kong, penyokong Malaysia menjerit macam orang kena histeria dengan bunyi gendang group selangor. Memang goyang kepala semua.





Green Hornet 3D 2011

Posted by Mimays_Dhom

                Macam-macam yang berlaku kemarin, bagun dengan terkejut sebab dikejutkan dengan member-member sebab rumah kami dimasuki pencuri. FIRST THING & ACTION yang aku buat, tengok laptop, phone, dengan wallet. FUHHH!!!!, selamat ada. Boleh luruh juga jantung aku kalau tak ada. That the important thing in my life, mahu kena ceramah dengan abah aku kalau hilang. Hari tu baru hilang kunci motor pun sudah bising sampai tak tahan aku nak dengar, inikan pula benda penting. Mahu tak pecah gendang telinga aku ini, tapi bising-bising parent aku ini semua kerana mereka sayang dekat anak bongsu mereka ini..heheheh. Apa yang aku duduk cerita pasal aku ini, orang nk tengok cerita terbaru dekat wayang.

Komen :
         Cerita 3D awal tahun 2011 aku tengok, tapi agak menghampakan sebab tak nampak sangat 3D filem itu. Walaupun lakonan aksi Jay Chow menarik tapi lakonan percakapan dia biasa sahaja dengan tidak fasih bertutur bahasa ENGLISH. Walaupun sudah tanya FEEDBACK yang cerita ini tak best dari member-member yang sudah pergi tengok, tapi masih gatal nak pergi juga...hehehe padan muka sendiri. Kalau dapt kereta green hornet satu memang BEST, GEMPAK dan CANGGIH bagi kereta model lama. Agak hairan kenapa buat filem ini dalam 3D biarpun tak banyk sngat layar 3D dalam cerita ini. Lakonan Cameron Diaz yang mantap, dia nampak tua dah sekarang















Pelakon :
Seth Rogen dengan ayat lawak bodoh
Jay Chow dengan aksi lawan
Cameron Diaz degan watak goda..hehehe

Sinopsis :
pendek-pendek sudah la sinopsis ni,kalau cerita nanti lagi bosan pulak masa tengok nanti.. Cerita ini mengisahkan seorang anak kepada satu syarikat surat khabar yang terkenal(Seth Rogen), mengambil alih syarikat ayahnya.
Hidupnya berubah sejak ambil alih syarikat ayahnya dengan bertemu dengan mekanik kereta ayahnya dan juga sebagai pembuat  kopi hariannya iaitu KIDO(Jay Chow).Saksikan bagaimana kisahnya berdekatan cinema anda.

Rating :

BINTANG
SKOP
*****
Memang terbaik & berbaloi tengok
****
Menarik & tidak bosan
***
Biasa sahaja & boleh tahan
**
Mengantuk & bosan
*
Menyesal & rugi duit

** sahaja aku bagi untuk cerita ini, memang bosan.

Dream Come True

Posted by Mimays_Dhom


            Atlast Muhammad Faisal Abdul Aziz dream come true for you my freind, last week you cannot watch Hantu Kak Limah Balik Rumah..yesterday is your lucky day,everyone in our house company you to watch Hantu Kak Limah Balik Rumah although there are some of our members have watching it already. Semua ini last minit punya idea, beli online tiket terus daripada nak beratur panjang. Thank to photografer yang merankap salah seorang driver pada waktu ini (nama dirahsiakan atas sebab tertentu). Memang sporting semua budak rumah, ada yang tengah kering (not enough pocket money) pun sanggup teman pada malam ni.
hantu-seksyen-14-balik-gsc & kredit-to-kak-limah

FULL HOUSE.....!!

Posted by Mimays_Dhom

Full House
FULL HOUSE

          I feel sory for Muhammad Faisal Abdul Aziz for cannot watching Hantu Kak Limah Balik Rumah just now. All movie just have 1 seat left, so many people watch cinema tonight. My advise for you buddy, how about ask BOTAK to download the movie for you so everyone in our house can watch it.
(p/s : saja nak tulis dalam bahasa orang putih, saja nak improve my language)

Location :
Alamanda Putrajaya

Khurafat 2011

Posted by Mimays_Dhom

Komen :
Akhir tahun 2010 aku tengok cerita seram Janin, awal tahun 2011 pulak aku tengok khurafat. Akhir tahun seram, awal tahun pun seram. Cerita khurafat ini lebih berbaloi tengok sebab ada unsur-unsur suspen yang mengejutkan perempuan dalam panggung berbanding cerita seram melayu tahun 2010 dahulu. Taniah kepada pengarah muda Syamsul Yusof (walaupun ramai lelaki  tak suka lakonan dia) yang membuat pembaharuan dalam cerita seram melayu di Malaysia pada tahun 2011 tetapi bagi aku masih biasa saja seram dalam filem ini. Kepada perempuan mengandung jangan berani nak tengok, takut terkeluar pulak anak nanti.

Pelakon :
Syamsul Yusof, Liyana Jasmay, Sabrina Ali, Mariani, Fauziah Nawi barisan pelakon yang aku kenal

Sinopsis :
Perjanjian khurafat yang dibuat antara manusia dengan jin untuk mendapat kesenangan didalam perhubungan menghantui diri manusia tersebut apabila janji tidak ditepati. Saksikan bagaimana akibat seorang manusia yang penah berdamping dengan benda khurafat menerima padah walaupun dia sudah bertaubat.

Rating :

BINTANG
SKOP
*****
Memang terbaik & berbaloi tengok
****
Menarik & tidak bosan
***
Biasa sahaja & boleh tahan
**
Mengantuk & bosan
*
Menyesal & rugi duit

*** sahaja aku bagi untuk cerita ini. banyak lagi penambahbaikan malaysia perlu buat.

MeGa MoViE 2011 is COMINNGGG

Posted by Mimays_Dhom

NantiKan CeriTa-CeriTa TerBaru 2011

             Poster atas ini bukan poster cerita-cerita tahun 2011, ini semua poster cerita tahun 2010. Banyak masa aku habiskan dekat wayang ja, dah macam rumah kedua aku. Banyak kenangan yang dalam semua cerita yang aku tengok, ada yang menarik, ada yang tidak, ada yang rasa berbaloi tengok ada juga yang rasa tak berbaloi langsung tengok. Ada juga rasa nak maki ja tengok cerita dalam wayang, macam tak patut jadi pengarah filem saja aku rasa.
            Harapan untuk tahun 2011 ini, akan ada banyak cerita-cerita yang menarik yang berbaloi(hehehe). Sama-sama kita nantikan cerita-cerita baru di pawagam berdekatan anda semua nanti. Harap follower semua dapat memberi pandangan supaya blog ini lebih menari untuk dibaca. Jangan segan sila nak bagi komen, saya tak marah untuk nak memperbaiki blog ini.

Aku Masih Dara 2010

Posted by Mimays_Dhom

Aku masih dara....kepada remaja-remaja perempuan sekarang, cuba tanya diri sendiri soalan ini. Mungkin sesetengah remaja sekarang macam tak endah ja kalau ditanyakan soalan seperti ini, bagi mereka ini perkara yang normal bila hilang dara. Aku sendiri rasa takut dengan masalah ini sekarang, bagaimanalah zaman anak cucu aku nanti, lagi teruk ka?? Persoalan yang belum boleh dijawab untuk aku, aku berharap filem arahan Ahmad Idham ini dapat la menyedari sesetengah remaja diluar sana. Banyak moral dalam filem ini perlu diambil oleh semua remaja mahupun dewasa termasuk aku, tetapi adakah penonton yang menyaksikan filem ini dapat terima moral yang disampaikan? p/s:Sekiranya dah terlanjur, masih belum terlambat untuk bertaubat.



Rating : 3/5 bintang

Tron Legacy 2010

Posted by Mimays_Dhom

Cerita ini mengenai dunia permainan video yang sangat diminati ramai pada akhir era 80an. Pencipta selaku seorang pengarah suatu syarikat besar permainan video iaitu ENCOM telah hilang tidak dapat dijejaki. Anak kepada pengarah ini iaitu Sam tidak berminat & tidak mahu ambik alih syarikat ayahnya serta memalukan lembaga pengarah syarikat. Sahabat baik kepada ayahnya berjumpa dengan Sam & memberi kunci syarikat lama ayahnya untuk mencari ayah Sam. Sam terkejut apabila dia telah menjumpai komputer ayahnya yang msih berfungsi di syarikat lama ayah 20tahun yang lalu. Saksikan bagaimana Sam telah pergi ke dunia pemainan yang dicipta ayahnya sendiri dan menyelamatkan ayahnya serta dirinya.
p/s : banyak percakapan daripada aksi


Rating : 3/5 bintang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BerMinAt..bEli tEruS